Genc Turk Yetenekler-1 DEAN SELiM FLORENCE


Bundan sonra size her hafta Avrupa Liglerinde oynuyan yetenekli turk milli takımını secmiş futbolcularımızı elimden geldiğince tanıtmaya çalısacam.
Dean Selim Floronce ismi biraz garip gelebilir ama annesi ankaradan ingiltereye eğitim için gidip kalan turk vatandası babası ingiliz boyle bir harmanlamadan sonra bu isim o kadarda garip gelmesin size.
1994 doğumlu henuz 15 yaşında olmasına rağmen simdiden ingilterede geleceğin yıldız adayları arasında gosteriliyor.
Ada futbolunda Jem Paul Karacan,İsa Bağcı,Yılmaz Aksoy gibi turk gencleri bundan önce adından söz ettirsede onlar sonraki gelen 93/94 kusağı içinde en çok göze batan isimlerden biri Dean Selim Floronce .
Kendisi Rio Ferdinand, Joe Cole, Michael Carrick, Glen Johnson ve Frank Lampard gibi futbolcuları ingiliz futboluna kazandıran Westham United altyapısında oynuyor ve oynadığı takımın kaptanı durumda .
Defansın sağında ,ortasında görev yapıyor Rio Ferdinandla aynı hocaların kendisini çalıştırmasından mı bilinmez stil olarak ona cok benziyor top alışı,müdahaleleri ,Top sürüş tekniği,kafa vuruşları herşeyi Ferdinandın kopyası gibi. İngilizlerde bunu farketmis olacakki kendisine şimdiden Turk Ferdinand ismini takmışlar .Bu sene ilk defa u-16 milli takıma çağrıldı ordada başarılı maçlar çıkardı Babası her nekadar ingiliz vatandaşı olsada kendisiyle yapılan her raportajda kendimi turk hissediyorum demesi ayrı bir guzellik Altyapıdan ve ustyapıdan kaliteli defans oyuncularının az yetişltiği ulkemiz futbolunda potansiyeli olan bu 15 yaşındaki genc yetenegi takip edip ilerki senelerde yeşil beyaz forma giymesi için şimdiden çalışmalara başlamak akılcı bir yatırım olur diye düşünüyoruım..

0 yorum:

Yorum Gönder