Mustafa Olcaytu Ergen




Hangi dizinin fragmanında geciyordu tam hatırlamıyorum ''bir ihanetin anatomisi'' diye klise laf vardı dillere pelesenk olan Olcaytu transferindede durumun hal ve vahametinden bir kitap yazılsa en uygun isimde bu olurdu herhalde.

Geçmişten beri ayar olurum bu tarz yeni yetmelere,U-17 veya U-18 de bikac mac forma giymeye gorsunler hemen yuruyusleri değişir kendilerini triplere sokmaya başlarlar insanların kendisine geleceğin yıldızı gözüyle baktığına inanırlar ve buldukları ilk fırsatda kendilerini yetiştiren bugunlere getiren memleketinin kuluplerini nasıl tufaya getiririz kurtuluruz gozuyle gormeye baslarlar.

Geçen sene Fatih Serkan Kurtuluş galatasaraya transfer olduğunda yada Ediz Bahtiyaroğlu düştüğümüz sene 2.Ligde Oynamaktansa Ankarasporda oynarım diyerek nasıl arkasına bakmadan kaçtığında ağzımızdan hangi güzel kelimeler (!) döküldüyse muhtemelen Malatayasporlu arkadaşlarda Olcaytu için aynısı düşünüyordur.

Bu transfer gerçeklesecekseki 3 gündür takımla beraber antremanalara çıkıyor bu saatden sonra geri dönüş olmaz herhalde önce Olcaytu sonrada Bursaspor kulubu malatyaspordan gidip helallik almalı belli bir ücret ödeyip bu transferi öyle gerçeklesştirmeli diye düşünüyorum.

Kişilik olarak olumlu sinyaller vermesede futbolu hakkındada bikaç kelam edelim.Olcaytuyu ilk olarak geçen sene U-18 milli takımında oynarken gözüme carptı Eren Albrayragı izleme merakıyla televizyon karşısına geçtiğimiz soğuk bir kış gününde Beşiktaştan Necip Uysal,Galatasaraylı Emre Çolak la beraber o gün millli takımın en göze çarpan isimlerinden biriydi. Milli takımlarda Forvet oynasada malatayasporda forvet arlası 10 numara pozisyonunda oynuyordu genelde. 2007 yılında henüz 16 yaşındayken Lig A gibi mücadele gücü yüksek bir ligde oynamaya başlamış olması maç tecrübesi bakımından gerçekten olumlu katkılar yapmış futboluna.Bunun yanısıra cok hızlı ve bileklerine hakim kolay adam eksiltebilen bir özelliği var ama hepsi bu kadar şu haliyle direk ilk 11 başlaması zor bizim takımda.

Eğitim anlamında turkiyenin en iyi kuluplerinden birine sahipiz bu su goturmez bir gerçek Olcaytu 2 senedir 50 'e yakın maça çıkarak kazandığı mac tecrubesinin üstüne futbolculuk anlamındada birşeyler katabilir eksik olan yönlerini sıkı çalışıp kapatabilirse gelecek seneden itabaren enazından forma savaşı içine dahil olabilir.

18 yaşında geleceği olan bu tarz isimleri kazandırmakta izlediğimiz yol enazından bu transfer için yanlış olsada yapılan hamleler gerçekten çok yerinde 31/32 yaşında yabancı futbolcu almaktansa futbolcu fabrikası gibi çalışan altyapımıza bu tarz adamlar kazandırmak her zaman daha akılcı bir davranıştır.

Son Söz olarak Olcaytu umarım malatyaspora yaptığı yanlışı birgün bize yapmaz senelerce bu formaya hizmet eder camiamıza hayırlı olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder