MU KANAZAKİ

Avrupada ve ülkemizde ligler yeni başlamasına rağmen uzakdoğu ve iskandinav liglerinde artık yavaş yavaş liglerin sonuna yaklaşıyoruz bundan sonra izlediğimiz kadarıyla bu liglerde bu sene göze batan ,gelecek vaadeden oyuncuları paylaşalım blogun bi kenarında bulunsun ihtiyaç halinde lazım olur.
Uzakdoğu ve iskandinav liglerinin bitimi avrupadaki ara transfer donemine yakın olduğu için ara transfer dönemlerinde avrupada elden çıkarılmak için can atılan oyunculardan ziyade bu tarz liglerden transfer yapmak daha akılcı bir yatırım olacaktır .Çünkü diye başlayıp kısaca bunun mantığını izah edecek olursak Şu mevcut şartlarda avrupada yada ulkemizde iyi oynayan bir oyuncuyu devre arasında almak özellikle bizim gibi kulubler için zordur bi dunya para isterler o da biz yok ucuz bizim alabileceğimiz oyuncular genelde oynadığı kuluplerde forma şansı bulamayan yada arıza cıkaran adamlardırki bundan önce oylesini cok denedik memnun kalmadık garanti suresi bile dolmadan iade etmenin binbir turlu yolunu aradık. Bundan sonrada boyle olur muhtemelen.Bundan sebeb yukarda ismi geçen liglere yönelmek akıl karıdır faydalıdır.

2 senedir Asya Şampiyonlar Ligini Japonya takımlarının kazanmasına bağlı olarak bu sene başta Eurosport olmak üzere uydudaki birçok kanaldan Japonya Ulusal Ligi J-League maçlarını canlı takip etme fırsatımız oldu... Urawa, Kashima, gibi üst klasmanda yer alan takımlardan oyuncu almak zor olduğundan özellikle daha alt kategorideki takımlardan oynayan oyuncuları daha dikkatli izlemeye çalıştım ve ençok dikkatimi çeken Mu Kanazaki oldu.Kanazaki J League takımlarından Fc Oita Trinita forması giyiyor takımı şuan J-league liginde son sırada ve bir mucize olmazsa muhtemelen küme düşecekler düz mantıkla bakıldığında küme düşen takımlardan oyuncu alınmaz felsefesi hakimdir bizde gerçekçilik payıda yok değildir ama bu tarz takımlarda oynayan mutlaka kaliteli bir iki isimde bulunur ve bu oyuncular üst sıraları hedefleyen takımlarda bir yıldıza dönüşebilir.Mu Kanazaki bu tarz oyunculardan geçen sene Shin Young Rok'un brezilyalılardan daha çok katkı koyduğu ortadayken bu senede uzakdoğudan bu tarz oyuncuların transferiyle hem uzakdoğuda Bursasporumuzu daha bilinir yapabiliriz hemde doğru pazarlama stratejileriyle kulube yeni mali kaynaklarda yaratabiliriz.

Bu transferin dış etkenler bakımından Nedenini niçini açıkladıktan sonra futbolcu olarakta hakkında birkaç kelam edelim. Mu Kanazaki 20 yaşında defansif orta saha dahil orta sahanın sağında solunda ortasında forvet arkasında oynuyabilen, bir oyuncuda olması gereken tum ozelliklere sahip sağ ve sol ayağını muthiş kullabilen herseyiyle bir oyuncu. Bizdeki yeni hakan şükür modeli gibi japonyadada bu aralar revacta olan yeni nakamura sıfatını enfazla hak eden oyuncu.2007 yılında 18 yasındayken ilk kez milli takıma çağrılmış ve o sene şuan küme düşme hattında bulunan takımı Oita Ligde ilk beş içinde yer almış.Ama aradan geçen 2 sene zarfında Oita balıklama dibe doğru düşüşe geçmiş ve buna bağlı olarak Mu Kanazakide biraz gözden düşmüş aslında bu bir anlamda iyide olmuş diyebiliriz çünkü Oita o formuna devam etse daha çok göz önünde olacaktı muhtemelen şuan Mu Kanazaki çoktan avrupanın yolunu tutmuş olacaktı.Mu Kanazaki 2010 Dünya Kupasına katılmayı garantileyen Japonya milli takımının en önemli genç yıldız adayı , ulkesi çok şey bekliyor kendisinden . Şuan alınmazsa Dunya Kupası sonrası avrupanın önemli liglerinden birine transfer yapması en olası oyuncusu. Oita Takımı bir altlige düşeceğinden bugune kadar ayrılmayı düşünmediği altyapısından yetiştiği Oita takımından ciddi anlamda sezon sonu ayrılmayı düşünüyor ve kesinlikle Japonyada başka bir takıma değil avrupanın herhangi bir ligine gitmek istediğini geçenlerde açıklamış bu neden Bursaspor olmasın?

Kısaca toparlıyacak olursak Dunya Kupası sonrası piyasasını enaz 3/4 katına katlaması muhtemelen bu genc yeteneğin takıma kazandırılması için bu kadar uygun şartlar oluşmuşken yeşil-beyazlı kutsal formayı giymesi takımımız için her yönüyle mükemmel bir kazanc olacaktır diye düşünüyorum varsa gözlemcilerimizin elinde bir futbolcu listesi enazından kenarına köşesine bir yere not edilsin...

Not: En sevmediğim şeydir ben demiştim triplerine girip bi bok biliyor havasına girmek sadece burda Bursasporumuza bi faydası olur diye uğraşığ didiniyoruz ama umarım dunya kupasından sonra bu yazıyı link verip gostermek zorunda kalmayız..

0 yorum:

Yorum Gönder